Online foglalás

Kapcsolat

Éttermünk és kávézónk pontos címe: Tihany, Batthyányi u 3.

GPS adatok: N46.91539 fok, E017.88626 fok

Telefon: +3670-2846705, +3670-4130391

Tel/fax: +3687-448-617

Email: keklev@t-online.hu

Rendezvényszervezés / rendezvényhelyszín Tihany:

telefon: +36 70 284 67 05

Fax: +36 87 448 617

e-mail:keklev@t-online.hu

Online szállás tihany »
Asztalfoglalás online »

Hírlevél

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:http://lev-lista.hu

Lovastúrák Tihanyban

Számomra a legnemesebbik állatok egyike. Fenséges tartása, hatalmas fekete avagy mélybarna szemében rengeteg szeretet sugárzik. Megvallom nekem a bogárfekete tetszik igazán, abból is a méretesebb csõdörök. Igaz, szinte minden színben voltak lovaim, egészen a közelmúltig. Éppen a vendéglõ miatt kellett megválnom tõlük… Szeretek lovagolni, mert valami õsi erõ vonzalmába kerít mikor a hátukon ülve eggyé forr ember és állat, egymásra utaltságuk vitathatatlan, bár mi emberek szeretjük azt hinni, miénk az irányítás, mi uraljuk ezeket a fenséges állatokat. Aztán az elsõ esés után rájövünk, õ az Úr, de nagyvonalú, errõl úgy tesz, mintha nem is tudna. Sajnálatos módon sokan visszaélnek ezen kegyükkel, és gépként használva õket nem veszik tudomásul, érzõ lények, kik csak egy kis szeretetre vágynak.

Lovaglás TihanybanTihanyban igazán változatos terepadottságok között lehet lovagolni, a nyílt füves tereptõl a hegyes–völgyes zegzugos sikátoros erdei ösvényeken át a belsõtó vizében ügetve.

Meghatározó élmény volt számomra, mikor a sajkodi öbölbe kilovagoltunk egy társasággal, ott leszerszámoztuk a lovakat, majd sörényükbe kapaszkodva szõrén bementünk a vízbe, és úsztattunk. Igen csak kellett kapaszkodni a sörényükbe, mert valami elementáris erõvel tudnak úszni, és így nehéz megmaradni csúszós hátukon. Aztán irány kifelé, nyergelés, aztán lovaglás a végtelenbe.

Szeretek egyedül is lovagolni, ekkor szinte kizárólag lassú ügetésben, vagy lépésben treníroztam a lovat szûk erdei ösvényen, sziklák közt, szakadék mellett, csak azért hogy egymásban jobban bízzunk, ismerjük a másik reakcióit. Így megszokta lovam azt is hogy ahol õ még elfér, ott én szélességi, vagy magassági korlátok miatt már nem, ezért megállt vagy lassított hogy én döntsek helyette.

Tihanyi létemre rengeteg új helyet fedeztem fel lóhátról a tihanyi természetben, amikrõl fogalmam sem volt. Vágta közben számtalanszor ugrasztottam fel õzeket a bokorból, futottak elõlünk a vadnyulak. Páratlan élmény a Belsõ-tó szélvizében lovagolni, fröcsköl a víz, prüszköl a ló, csapkodva rebbennek szét a vadkacsák. Gyönyörû és feledhetetlen.

A tihanyi lovardában több mint húsz hátasló várja a lovagolni vágyókat, hogy megismerkedjenek e gyönyörû sporttal, avagy tovább hódolhassanak szenvedélyüknek.